Contact
Produse și servicii / Servicii /

Realizare site-uri web

model website Clasic 1

model website Clasic 1

Website Clasic 1

Modelul Clasic 1 permite realizarea unui website de prezentare cu lățime fixă a paginii. Un astfel de site își păstrează aspectul (elementele au aceeași dispunere) la redarea pe dispozitive cu rezoluții diferite: monitor PC, tabletă, telefon. Modelul Clasic 1 este construit direct cu mijloacele primare de web-design: HTML, CSS, JavaScript, PHP. Din acest motiv este compact, rapid, robust, extensibil, portabil și compatibil atât cu browserele moderne cât și cu browserele mai vechi. Pentru stocarea și funcționarea unui site model Clasic 1 este suficient și un pachet economic de găzduire web. Un site model Clasic 1 este ușor accesibil motoarelor de căutare de pe Internet (SEO).

Puteți vedea cum arată un site construit pe modelul Clasic 1 dând click pe imaginea alăturată. Macheta demonstrativă are patru pagini principale: Acasă, Prezentare, Album foto, Contact și două pagini secundare: Seria 1, Seria 2 - atașate de pagina Album foto. Paginile machetei nu au un conținut tematic propriu-zis; s-au folosit doar elemente generice simple, cu rolul de a ilustra modalitățile de prezentare a conținutului și accesoriile oferite de model.

Caracteristici, accesorii, elemente de prezentare

Timpul de realizare a unui site Clasic 1 depinde de volumul informației primare prelucrate și de calitatea acesteia. Un site Clasic 1 mic poate fi gata în câteva zile. În faza de construcție, site-ul va fi găzduit în spațiul Emi & Leo pentru a putea fi văzut, urmând ca la final să fie transferat pe serverul web unde clientul are închiriat propriul spațiu de găzduire. Dacă nu dețineți nume de domeniu sau spațiu web, acestea se pot obține relativ repede de la un furnizor de web-hosting, la momentul respectiv. Opțional, putem efectua și întreținerea (extinderea, modificarea) ulterioară a site-ului Clasic 1 construit, într-un mod reciproc avantajos.

       Preț:  400 lei     (orientativ, pentru un site mic)

Dacă doriți construirea unui website Clasic 1, ne puteți contacta prin email la emileo@zoho.com sau puteți folosi formularul din pagina  Contact  .

Informații suplimentare despre site-urile pe care le-am construit până acum, dar și unele chestiuni generale despre realizarea website-urilor puteți afla  mai jos  .


Realizarea site-urilor web - chestiuni generale

Odată cu răspândirea calculatoarelor personale și a telefoanelor mobile moderne, Internetul a devenit sursa principală de informare și o modalitate convenabilă de a cumpăra produse și servicii. Pentru oricine dorește o prezență online independentă sunt necesare trei elemente importante: un nume de domeniu, un spațiu de găzduire pe Internet și un website.

Numele de domeniu este o denumire sugestivă pe care cineva dorește să o rezerve pentru identificarea conținutului propriu pe Internet (exemple: avocatbun.ro / romagricol.com / computerdoctor.ro). Numele propriu-zis, excluzând extensia, trebuie să fie scurt și alcătuit numai din litere latine mici, deși ar putea eventual conține și cifre sau liniuțe de despărțire (lucru nerecomandat). Numele de domeniu se rezervă pentru perioade de 1÷10 ani la un registrar, de exemplu ICI-București sau firmele autorizate. La un moment dat anumite denumiri pot fi indisponibile, fiind deja rezervate și utilizate de alți clienți. Verificarea disponibilității numelui de domeniu dorit se poate face pe site-ul firmelor care oferă găzduire web. Tariful de rezervare depinde de extensia aleasă (.ro / .com / .eu etc.), de registrar, de durata rezervării. În România, taxa de rezervare este cuprinsă orientativ în intervalul 7÷15 euro/an (TVA inclus).

Spațiul de găzduire se referă la ansamblul de resurse hardware și software care sunt necesare pentru prezentarea site-ului propriu (adică a conținutului dorit) pe Internet. Stocarea și administrarea oricărui site se realizează pe un calculator dedicat, numit server, care este pus la dispoziție pentru un anumit timp, contra cost, de către o firmă de găzduire web. Varianta de găzduire optimă se alege în funcție de anumite criterii: modalitatea de realizare a site-ului (clasică, cu manager de conținut), dimensiunea și complexitatea site-ului, funcțiile oferite de site, traficul de date, nivelul de audiență al site-ului. Furnizorii de găzduire oferă o paletă largă de servicii care includ: resurse hardware partajate sau dedicate, server web, suport pentru limbaje de comenzi, suport pentru baze de date, interfață de administrare, conturi FTP, conturi email, protecție anti-virus, protecție anti-spam, back-up periodic, adresă IP dedicată, conexiune securizată etc. Pentru site-uri mici și medii sunt optime pachetele de găzduire cu resurse hardware partajate, al căror cost în România se încadrează în intervalul 15÷60 euro/an (TVA inclus). Pachetele de găzduire din gama superioară includ în tarif și rezervarea numelui de domeniu.

Prezentarea conținutul dorit pe Internet se realizează prin intermediul unui website, adică a unei colecții de pagini web care pot fi accesate cu un browser web. Pe serverul de internet, website-ul se prezintă ca o structură organizată de fișiere de diverse tipuri. Activitatea de realizare și întreținere a site-urilor web presupune atenție, precizie, răbdare și necesită cel puțin cunoștințe solide de utlizare a calculatorului. Există două moduri de construire a unui site web. Modul rapid (cu manager auxiliar de conținut) este folosit frecvent deoarece nu solicită cunoștințe IT detaliate. Modul clasic (cu editarea directă a fișierelor) este mai pretențios, fiind rezervat în mod normal doar programatorilor.

Modul clasic de construire a site-urilor, preferat de noi, folosește tehnicile primare de programare web: HTML, CSS, JavaScript, PHP. Avantajele metodei sunt: controlul sporit asupra conținutului afișat, absența adaosurilor nefolositoare sau riscante, posibilități sporite de modificare și dezvoltare, obținerea unor site-uri mai compacte, mai rapide, mai robuste, foarte portabile și prietenoase cu motoarele de căutare. Site-ul acesta  Emi & Leo  este realizat prin metoda clasică. Un alt exemplu, construit și întreținut de noi, este site-ul parohiei romano-catolice din Galați  CatolicaGalați  . În această categorie intră și orice site realizat pe baza modelului demonstrativ  Clasic 1  prezentat mai sus.

Modul rapid de construire a site-urilor folosește un manager de conținut (WordPress), adică o interfață prietenoasă care este accesată din browser. Aspectul și funcționalitatea site-ului depind, în linii mari, de tema aleasă ca model din mulțimea celor disponibile pe Internet (gratuit sau contra cost). Folosirea unei teme, adică a unei colecții de șabloane și module specializate gata făcute, are câteva avantaje: permite adăugarea mai comodă a conținutului pe site, oferă acces la funcții avansate (suport multimedia, elemente interactive). Managerul de conținut permite construirea site-ului într-o manieră colaborativă, de către mai multe persoane cu roluri diferite (administrator, editor, autor). Magazinele online sunt exemple de site-uri complexe care adesea sunt construite cu un manager de conținut. Am utilizat metoda rapidă la realizarea blog-ului  BlogCatolicaGalați  pe care l-am atașat site-ului parohiei romano-catolice din Galați.

Emi & Leoemileo@zoho.com Data:01.01.2015 Ultima actualizare:01.01.2015 Număr accesări:000001