Contact
Produse și servicii / Produse /

Detectoare și avertizoare

detector de apă (umezeală) cu avertizare sonoră
Detector de apă (umezeală) cu avertizare sonoră

Detector de apă (umezeală) cu avertizare sonoră

Atunci când primele picături de apă ajung în contact cu plăcuța-senzor, dispozitivul începe să emită un sunet acut intermitent, atrăgând atenția asupra situației apărute. Datorită consumului foarte redus al detectorului, acesta poate funcționa ani la rând în stare de veghe, cu același set de baterii. Cu avertizarea sonoră activată permanent, aparatul poate funcționa mai multe zile, timp suficient ca situația să fie remarcată și cineva să intervină. Când nu mai este util, de exemplu pe durata reparațiilor, detectorul poate fi oprit din butonul glisant lateral. La repunerea în funcțiune senzorul trebuie să fie curat și uscat, altfel avertizarea sonoră revine (e suficientă ștergerea cu un șervețel). Funcționarea detectorului trebuie testată din când în când prin apăsarea cu degetul pe fața metalizată a senzorului, pentru a fi siguri că bateriile nu sunt consumate. Detectorul este livrat fără baterii.

Caracteristici aparat

           Disponibil:  2 buc.                  Preț:  50 lei

În afara orașului Galați livrarea se poate face prin curier, cu plata ramburs.

Ne puteți contacta prin email sau folosind formularul din pagina  Contact  .


La apariția umezelii în zona plăcuței-senzor, circuitul electronic sesizează scăderea rezistenței electrice dintre electrozii senzorului și începe să emită un sunet intermitent. Avertizarea se menține cât timp umezeala persistă pe plăcuța-senzor. Odată ce avertizarea a fost auzită, detectorul poate fi oprit din comutatorul lateral, evitându-se consumarea inutilă a bateriilor. Înainte de repunerea în funcțiune a detectorului, plăcuța-senzor trebuie ștearsă bine de apă cu un șervețel. Fiind alimentat de la baterii, detectorul poate fi amplasat ușor în cele mai diverse locuri, iar consumul foarte redus asigură o funcționare îndelungată (ani de zile) cu același set de baterii.

exemple de amplasare a detectorului de umezeală

Senzorul trebuie așezat acolo unde este cel mai probabil să apară scurgerea sau acumularea de apă: sub chiuvetă, sub scurgerea de la cada de baie sau cabina de duș, sub mașina de spălat rufe sau vase, sub boiler, sub calorifer, în zona îmbinărilor țevilor de apă și a conductelor de scurgere etc. Se recomandă punerea senzorului cu fața conductoare (metalizată) în jos, pentru a evita avertizările cauzate de căderea întâmplătoare a unor stropi de apă (condens). Avertizorul se amplasează într-un loc convenabil pentru a fi auzit. Detectarea primelor scurgeri de apă, care adesea nu pot fi observate la timp din cauza paravanelor sau măștilor estetice, ajută la prevenirea unor neplăceri mari: inundații, infiltrații în pardoseală (umflarea gresiei sau parchetului, afectarea tavanului vecinului), apariția mucegaiului etc. În imaginea de deasupra sunt date câteva exemple de amplasare: sub chiuveta de la bucătărie (1), lângă țeava de scurgere de la baie (2), sub sifonul căzii de baie (3).

Dacă este nevoie, aparatul poate fi prevăzut cu două plăcuțe-senzor pentru supravegherea simultană a două zone apropiate. De asemenea, aparatul poate fi dotat cu alte dispozitive de avertizare (sonerie mai puternică, lampă de semnalizare) și cu elemente de comandă (relee) pentru acționarea unor electrovalve, pompe, ventilatoare sau pentru conectarea la o centrală de avertizare.


avertizor suplimentar (luminos și acustic) pentru telefonul fix
Avertizor suplimentar pentru telefonul fix

Avertizor suplimentar (luminos și sonor) pentru telefonul fix

Aparatul detectează sosirea unui apel pe linia telefonului fix și semnalizează acest lucru vizual și acustic. Soneria încorporată este mai puternică decât soneriile telefoanelor actuale, iar sursa de lumină este ușor de observat într-o încăpere chiar și pe timp de zi. Avertizarea acustică poate fi dezactivată la nevoie, acționând un mic comutator lateral. Avertizorul se conectează la linia telefonică în paralel cu telefonul fix existent, fără a-i perturba funcționarea. Aparatul se alimentează de la rețeaua de curent alternativ (220V / 50Hz) și funcționează cât timp există tensiune la priză.

Avertizorul suplimentar este util în locuri cu zgomot ambiental, în locuri unde trebuie păstrată liniștea, putând fi de folos și persoanelor cu anumite probleme medicale.

Caracteristici aparat

           Disponibil:  la comandă                  Preț:  110 lei

În afara orașului Galați livrarea se poate face prin curier, cu plata ramburs.

Ne puteți contacta prin email sau folosind formularul din pagina  Contact  .


În ciuda răspândirii telefoniei mobile sunt încă multe persoane care nu au renunțat la telefonul fix. Persoanele în vârstă, mai ales, preferă telefonul fix pentru că este mai ușor de utilizat și nu necesită încărcarea periodică a acumulatorului. În plus, există destule situații care impun folosirea unui telefon fix, când acesta este asociat mai degrabă cu o locație decât cu o anumită persoană. Pentru ca un telefon fix să-și îndeplinească menirea este obligatoriu ca sunetul de apel să fie auzit și apelul recepționat, iar acest lucru nu se întâmplă mereu...

testarea avertizorului suplimentar (luminos și acustic) pentru telefonul fix
Testarea avertizorului suplimentar pentru telefonul fix

În alte cazuri ar putea fi convenabil ca apelul telefonic să nu mai fie semnalizat acustic, ci într-un alt mod, de exemplu vizual (luminos)...

Pentru situațiile prezentate mai sus și pentru altele asemănătoare, construirea unui avertizor sonor / luminos pentru linia telefonică este justificată. Avertizorul telefonic suplimentar trebuie să satisfacă cerințele tehnice de conectare la linia telefonică, astfel încât postul telefonic existent să poată fi utilizat în continuare în bune condiții, iar centrala telefonică să nu fie perturbată. Furnizorii de Internet și televiziune (prin cablu sau fibră optică) oferă deseori și serviciul de telefonie fixă, pe o linie internă cu parametri ușor diferiți. Avertizoarele construite de noi sunt gândite să funcționeze bine și în aceste situații.

Avertizorul se alimentează de la rețeaua de 220Vca / 50Hz. În cazul căderii tensiunii de rețea avertizorul telefonic suplimentar nu mai funcționează, rămânând activă doar soneria proprie a telefonului. În principiu, acolo unde disponibilitatea permanentă a avertizorului este absolut necesară, se poate reface circuitul de alimentare astfel încât să includă și o baterie tampon (acumulator).

Avertizorul se conectează în derivație pe linia telefonică, folosind regleta / șuruburile din interiorul dozei telefonice. Dacă doza nu este accesibilă, se dezizolează / secționează cablul bifilar care iese din doză și duce la telefon, se realizează conexiunea paralel a avertizorului cu telefonul, iar apoi se izolează firele. Dacă doza (sau priza telefonică de perete) are ieșire dublă (derivație), avertizorul se conectează la ieșirea nefolosită, prelungind cablul său cu un segment de cablu telefonic mufat corespunzător la capăt. Cabluri telefonice standard, terminate cu mufe RJ11 (6P2C), se găsesc ușor în magazinele cu electronice.

OBS: Conectarea directă a avertizorului suplimentar la linia telefonică trebuie efectuată cu atenție deoarece pe linie sunt sau pot apărea tensiuni periculoase (de exemplu la venirea unui apel). Se vor lua măsuri de electro-securitate corespunzătoare (mănuși electroizolante, scule izolate). Pentru siguranță maximă, pe durata realizării conexiunilor electrice este bine ca telefonul fix existent (conectat la linie) să fie ridicat din furcă.

OBS: Avertizoarele construite de noi funcționează doar pe linii telefonice analogice, cum sunt cele clasice de la Romtelecom, sau cele moderne de la UPC / RDS / Tooway la care legătura cu exteriorul se face prin modem de cablu coaxial / modem de fibră optică / modem radio. Altfel spus, funcționează acolo unde se poate conecta un aparat telefonic obișnuit, cum sunt majoritatea celor comercializate în magazine. Dacă modemul avut permite conectarea unui telefon obișnuit (are mufă RJ11, 6P2C) atunci soneria suplimentară poate fi utilizată - se leagă în derivație cu telefonul fix. Dacă modemul permite doar conectarea unui telefon VoIP (are doar mufă de rețea RJ45) atunci soneria suplimentară nu poate fi conectată direct - e necesar un adaptor telefonic VoIP / analogic sau o centrală VoIP / analogic.

Un aparat de acest fel a fost construit la solicitarea unei persoane în vârstă care nu putea auzi apelul telefonului fix aflat în aceeași cameră. Deși schimbase de câteva ori telefonul, alegând modele diferite de pe piață, problema nu se rezolvase. La fața locului am constatat că toate acele telefoane aveau un sunet de avertizare prea blând. În plus, persoana respectivă urmărea îndelung emisiunile TV și era acaparată de acestea. Am realizat deci un avertizor dublu, sonor și luminos, pe care l-am conectat la linia telefonică, în derivație cu telefonul din cameră. Lampa LED, care luminează intermitent în ritmul semnalului telefonic de apel, a fost fixată pe perete în apropierea televizorului astfel încât să fie ușor de observat. Am avut grijă și ca soneria utilizată să aibă un sunet puternic și timbru „colorat”.

În funcție de necesități, aparatul poate fi reproiectat pentru a comanda dispozitive de avertizare mai puternice (sirene, becuri), adecvate spațiilor exterioare.


Avertizoarele suplimentare pentru telefon fix din imaginile de mai jos au fost realizate de noi în decursul timpului.
Construirea lor s-a făcut cu materialele și componentele disponibile la momentul respectiv.

avertizor suplimentar (acustic și luminos) pentru telefonul fix

Avertizor telefonic suplimentar cu sursă de lumină încorporată

Sursă luminoasă tip Led (economică). Sonerie bitonală puternică. Două regimuri de avertizare la apel, selectabile din comutatorul lateral: luminoasă (L) / luminoasă și sonoră (L+S). Led roșu pentru indicarea funcționării (prezență tensiune la priză). Alimentator extern. Posibilitate de fixare / agățare pe perete cu 4 urechi retractabile.

avertizor suplimentar (acustic și luminos) pentru telefonul fix

Avertizor telefonic suplimentar cu sursă de lumină detașată

Aplică luminoasă detașată tip Led (economică, fără degajare de căldură) pentru amplasare convenabilă în orice loc. Sonerie bitonală puternică încorporată, activată concomitent cu aplica luminoasă în timpul apelului telefonic. Alimentator extern pentru rețeaua de 220Vca.

Emi & Leoemileo@zoho.com Data:01.01.2015 Ultima actualizare:01.01.2015 Număr accesări:000001