Contact
Produse și servicii / Produse /

Aparate de încălzire

încălzitor reglabil pentru picioare
Încălzitor reglabil pentru picioare

Încălzitor reglabil economic pentru picioare

Aparatul împiedică apariția senzației de „picioare reci” și previne instalarea răcelii, în cazul persoanelor care stau mult timp pe scaun sau în fotoliu, mai ales în sezonul rece. Placa metalică din aluminiu pe care utilizatorul își așază tălpile are încălzire reglabilă, temperatura plăcii putând fi modificată gradual de la nivelul minim („puțin călduț”) până la nivelul maxim („fierbinte”). Reglajul încălzirii plăcii metalice se efectuează cu un potențiometru rotativ, amplasat pe cutia de alimentare a plăcii. Placa metalică poate fi așezată pe orice fel de podea sau suprafață uscată, deoarece suportul de bază al plăcii este din lemn - izolator termic. Având un consum redus de energie, aparatul oferă o modalitate economică, localizată, de încălzire individuală.

Caracteristici aparat

           Disponibil:  1 buc.                  Preț:  350 lei

În afara orașului Galați livrarea se poate face prin curier, cu plata ramburs.

Ne puteți contacta prin email sau folosind formularul din pagina  Contact  .

Informații suplimentare despre utilizarea încălzitorului pentru picioare găsiți  mai jos  .


exemplu de utilizare a încălzitorului pentru picioare
Utilizarea încălzitorului pentru picioare

„Frigul te ia de la picioare” spune o vorbă românească. Și ea se adeverește adesea în cazul celor care petrec mult timp la masa de lucru, în fața calculatorului sau a televizorului, în lunile mai reci ale anului. Lipsa de mișcare a picioarelor în poziția așezat și faptul că pardoseala nu este încălzită face ca persoanele cu o circulație periferică mai deficitară să aibă o senzație neplăcută de rece la picioare. Chiar la temperaturi ambiante optime în cameră, de 20÷22°C, o pardoseală din beton, placată cu gresie / parchet laminat și acoperită de covor, poate părea „prea rece” multor persoane, îndeosebi celor vârstnici și celor cu diverse afecțiuni medicale (osoase, articulare, circulatorii). Senzația de căldură la picioare este, așadar, importantă pentru asigurarea stării generale de confort termic.

Folosirea unui element de încălzire a tălpilor picioarelor, cu posibilitatea de ajustare / reglare a temperaturii acestuia, este o modalitate localizată, confortabilă și economică de încălzire individuală, care poate transforma activitatea la calculator, la masa de lucru de acasă, într-o experiență mai plăcută. Încălzitoarele construite de noi oferă un anumit gradient de temperatură pe suprafața plăcii metalice pentru picioare. Spre centru placa este mai caldă decât la exterior, iar utilizatorul își poate ajusta oricând, fără efort, nivelul de căldură resimțit de picioare, schimbându-și puțin poziția tălpilor pe placă. Ridicând picioarele de pe placă și așezându-le alături, utilizatorul se poate „răcori” la tălpi din când în când, dacă este nevoie. Trebuie precizat că încălzitorul de picioare cu placă metalică se utilizează cu șosete în picioare, preferabil din bumbac sau lână.

La prima utilizare a aparatului într-un anumit loc se procedează la găsirea nivelului dorit / optim de încălzire a plăcii. Se începe prin fixarea potențiometrului de reglaj la nivel mic (de exemplu 25% din cursă) și se așteaptă un anumit timp (câteva minute) pentru ca placa metalică să ajungă la temperatura finală de regim stabil. Dacă este nevoie de o temperatură mai ridicată se reajustează potențiometrul la o valoare mai mare (de exemplu 40% din cursă) și după alte câteva minute se constată efectul acestei modificări. Pentru creșterea temperaturii potențiometrul se rotește spre dreapta (spre maxim), iar pentru scăderea temperaturii el se rotește spre stânga (spre minim). În felul acesta, prin ajustări succesive, se găsește nivelul convenabil de încălzire a plăcii metalice.

Aparatul trebuie menținut în funcțiune doar atât timp cât este utilizat efectiv. De aceea a fost prevăzut cu comutator Pornit / Oprit, pentru a putea fi ușor pornit (comutator în poziția „1”) și oprit (comutator în poziția „0”), aparatul putând rămâne conectat permanent la rețeaua de 220Vca, adică cu ștecărul în priză. Starea de funcționare a încălzitorului pentru picioare este indicată permanent cu un led roșu, care este aprins atunci când aparatul este în funcțiune.

La niveluri de încălzire apropiate de maxim, placa metalică poate atinge temperaturi suficient de ridicate ca să frigă atunci când intră în contact direct cu pielea. De aceea e bine ca utilizatorul să poarte șosete, iar placa să fie manipulată cu grijă. Pentru evitarea supraîncălzirii, atât placa metalică cât și cutia de alimentare se vor amplasa degajat de elementele (obstacolele) care ar putea împiedica disiparea ușoară către mediul ambiant a căldurii produse de aparat. De asemenea, trebuie menționat că placa încălzită a fost realizată pentru a suporta doar presiunea picioarelor unei persoane care stă pe scaun / fotoliu / canapea, nefiind așadar capabilă să susțină întrega greutate a unei persoane. Utilizatorul nu trebuie să se urce sau să stea în picioare pe placă, deoarece există riscul deformării / deteriorării ei.

Placa metalică încălzită este izolată față de rețeaua de alimentare de 220Vca, astfel încât utilizarea aparatului în condiții normale nu este periculoasă. Aparatul nu trebuie folosit în medii umede. De asemenea, aparatul nu trebuie utilizat dacă cablurile au fost deteriorate, sau dacă sunt sesizate semne de defectare: încălzire necontrolată, miros de ars etc. Într-o astfel de situație se impune scoaterea din priză a stecărului de alimentare al aparatului.

încălzitor de picioare pentru două persoane
Încălzitor de picioare dublu (pentru două persoane)

Încălzitoarele reglabile pentru picioare din imaginile de mai jos au fost realizate de noi în decursul timpului.
Construirea lor s-a făcut cu materialele și componentele pe care le-am putut procura la momentul respectiv.

încălzitor reglabil pentru picioare

Încălzitor reglabil pentru picioare

O variantă mai elegantă, mai compactă, mai practică.

încălzitor reglabil dublu pentru picioare

Încălzitor reglabil dublu pentru picioare

Fiecare dintre cele două canale are comutator de activare / dezactivare, indicator luminos de funcționare și potențiometru de ajustare a nivelului de încălzire.

încălzitor reglabil pentru picioare

Încălzitor reglabil pentru picioare

Presetupele cablurilor, comutatorul pornit / oprit, indicatorul luminos, port-siguranța și potențiometrul de reglaj au fost plasate pe aceeași față a cutiei pentru a ușura amplasarea într-un spațiu strâmt.

Emi & Leoemileo@zoho.com Data:01.01.2015 Ultima actualizare:01.01.2015 Număr accesări:000001